Яскраві й смачні коктейлі до зимових веселощів

Зима нарешті влаштувала своє владарювання, приносячи з собою завірюхи, снігопади та крижані заметілі. Вона вкриває землю, дерева та дахи, створюючи враження казкового пейзажу. Але зимова холодність виявляється не такою лякаючою, коли вдома потріскують в каміні дрова, а на пліті плавляться ароматні глінтвейн та пунш. Навіть при майже тримісячному холоді думка про прийдешні Різдвяно-Новорічні свята зігріває душу та піднімає настрій.

Перед святами варто подбати про яскраві та смачні напої, які не лише задовольнять спрагу, а й здивують гостей, рідних та друзів, перетворивши застілля в справжнє феєричне шоу.

Почнемо з класичного глінтвейну, додавши до рецепту особливий штрих. Класика має свої правила:

  • Червоне вино (750 мл);
  • Мед (3 ст. л.);
  • Ром (100 мл);
  • Апельсин (1 шт.);
  • Прянощі: гвоздика (4 шт.), кориця (2 пал.), тертий імбир (1 ст. л.).

Процес приготування простий: апельсинові часточки, прянощі та вино доводяться до кипіння, додається мед і ром, потім настоюється. Отримуємо ароматний глінтвейн, який можна подавати гостям.

Якщо рому немає, можна завітати до інтернет-магазину Branbar, де знайдете все необхідне для напоїв. Їх продукція відрізняється природністю та високою якістю.

Тепер переходимо до коктейлів. Кокосовий коктейль – це справжнє зимове диво:

  • Кокосові вершки (пів склянки);
  • Ананасовий сік (склянка);
  • Лікер Brandbar Curacao (пів склянки);
  • Горілка (пів літра);
  • Крижані кубики;
  • Кокосова стружка для прикрашання.

Змішуємо і збиваємо вершки, сік, горілку та лікер, прикрашаємо стружкою. Отримуємо ефектний коктейль, який підніме настрій на будь-якому святковому застіллі.

Далі – коктейль “Новорічний”:

  • Текіла (30 мл);
  • Шампанське (100 мл);
  • Лікер Brandbar Curacao;
  • Лайм (сік 30 мл);
  • М’ята (гілочка);
  • Лимон (1 часточка).

Змішуємо і збиваємо інгредієнти, додаємо шампанське, прикрашаємо лимоном та м’ятою.

“Мигдалеве Різдво” – це елегантний напій:

  • Мигдалеве молоко (1 л);
  • Бурбон (200 мл);
  • Фініки (8 шт.);
  • Гвоздика, кориця, імбир (по 1 ч. л.);
  • Лимон (для соку та прикраси).

Змішуємо молоко, фініки, спеції, додаємо бурбон, доводимо до кипіння, охолоджуємо і розливаємо по бокалах.

І на завершення – холодний пунш:

  • Чорний чай (1 ст. л.);
  • Журавлиний сік (1 склянка);
  • Ягоди журавлини (1 склянка);
  • Ром (1 склянка);
  • Лимон (2 шт.);
  • Гвоздика, кориця.

Суміш чаю, соків та спецій доводимо до кипіння, додаємо ром, охолоджуємо і подаємо з кубиками льоду, ягодами та лимоном.

Нехай ваші свята будуть яскрави.