Чарівна кава для зимових святкових ранків

Знаєте, навіть найвибагливішим гурманам чистий та класичний смак кави може набриднути. А коли на вулиці панує зима, то й взагалі хочеться чогось нового, непередбачуваного, але обов’язково приємного, смачного. Тому ми пропонуємо сьогодні всім кавоманам зробити вибір улюблених смаків на сторінці з солодкими сиропами в нашому онлайн-каталозі, замовити, а по отриманню – порадувати себе, своїх рідних та друзів незвичайними смаками, що бадьорять з ранку та заряджають щасливими відчуттями протягом всього дня.

Масло кашу не псує, а сироп каву?

Спочатку розберемось з кількістю сиропу у каві, яка зробить напій справді смачним, ексклюзивним, дивовижним, а не зіпсує його надмірною солодкістю.

Сиропи можна додавати до будь-якого виду кави. Пропорції знаходяться в прямій залежності від обсягу основного напою. Еспресо – достатньо одної чайної ложки сиропу. Капучино – 3 чайних ложки. Лате – 3 або 4 ч. л., за власним смаком. Пам’ятайте, 200 мл кави припускає максимум 5 ч. л. сиропу, проте якщо ви вирішили пригостити друзів на вечірці кавовими коктейлями, до них можна додавати до 7 ч. л. сиропів. Причому, саме коктейлі вельми прихильно сприймають цілі смакові букети, тобто тут можна сміливо експериментувати з різними смаками.

А тепер, гайда до приготування.

Кава «Карамельна насолода»

Як бачимо з назви, нам знадобиться карамельний сироп. На віртуальних поличках нашого магазину широкий вибір. Для даного рецепта підійде:

  • Сироп Monin Карамель;
  • Топінг Sweet Madam Карамель;
  • Сироп LOFT Ванільна карамель;
  • Сироп Monin Солона Карамель.

Вибрати треба за своїм власним смаком, або зробити запаси кожного виду, щоб догодити кожному гостю на вечірці.

Приготування просте: заварюємо еспресо, вичавлюємо сік з одного стиглого апельсина і додаємо його до кави. Останнім вливаємо карамельний сироп (20 мл). Ретельно перемішуємо і подаємо до вживання.

Кава «Шоколадна насолода»

В цьому рецепті також можна використовувати кілька видів сиропів й топінгів. З нашого асортименту ідеальними будуть:

  • Сироп Amster Чорний Шоколад (Black Chocolate);
  • Топінг Sweet Madam Шоколад;
  • Сироп Brandbar Chocolate (Шоколад).

Оскільки для цього рецепта знадобиться більше інгредієнтів, то і ароматно-смаковий букет в результаті буде багатий, насичений, незабутній.

Отже, заваріть каву по-турецьки. Потім в блендері розбийте кілька крижаних кубиків і влийте туди готову каву, сироп (25 мл), молоко (200 мл), додайте пломбир (морозиво 60 г). Суміш треба збивати протягом двох-трьох хвилин. А переливши до горнятка не забудьте прикрасити її вершками та тертим шоколадом.

Більш різнобарв’я смаковому акорду додадуть пара чайних ложок сиропу Лісовий горіх (Сироп Brandbar Hazelnut), якій також знайдете на поличках нашого магазину.

Холодна кава «Французька ваніль»

Коли Різдвяна чи Новорічна вечірка стає спекотною, трошки прохолоди зайвою не буде. Тому пропонуємо приготувати холодний кавовий напій, з «теплим» аромо-смаковим акордом.

Тут нам знадобиться два види сиропів: ванільний та карамельний. Останній – можна вибрати серед вище вказаних. А ванільний може бути:

  • Сироп LOFT Ванільна карамель;
  • Сироп Французька ваніль 1883 Maison Routin;
  • Сироп Monin Ваніль;
  • Сироп Brandbar Vanila;
  • Сироп Amster Ваніль Мадагаскарська.

Для приготування знадобиться взяти по 1 ч. л. сиропів, молоко (5 мл), охолоджений еспресо (1 порція), збиті вершки.

Всі компоненти, крім вершків, змішуються з крижаними кубиками, а перед подачею напій прикрашається вершками й стручечком ванілі.

Замість післямови – поради бариста

Вибираючи сиропи для кави важливо знати кілька класичних поєднань, щоб під час експерименту зі смаками та ароматами, не «перегнути патичок». Ось кілька найбільш успішних комбінацій, які вже мали вдачу бути випробуваними та оціненими споживачами:

  • Ваніль, шоколад і карамель – ідеальні для міцної кави.
  • Фруктово-ягідні сиропи додають «родзинки» легкій каві.
  • Сироп зі смаком мигдалю підійде до кави по-східному.
  • Лимон, м’ята, лайм – ці смаки пасують холодній каві.
  • 100% робусті підходять кориця, цитрусові смаки або вишня, Амарето, мигдаль, полуничка.
  • Для 100% арабіки додадуть легкої кислинкі сиропи зі смаком лікеру, а приберуть зайву кислоту – тірамісу, лісовий горіх, карамель.

Звісно, це не строгий закон, і можна, навіть необхідно «вмикати» особистий кулінарний креатив, щоб дійсно вразити та порадувати своїх рідних, друзів під час зимових веселощів.