Яскраві й смачні коктейлі до зимових веселощів

Зима нарешті влаштувала своє владарювання, приносячи з собою завірюхи, снігопади та крижані заметілі. Вона вкриває землю, дерева та дахи, створюючи враження казкового пейзажу. Але зимова холодність виявляється не такою лякаючою, коли вдома потріскують в каміні дрова, а на пліті плавляться ароматні глінтвейн та пунш. Навіть при майже тримісячному холоді думка про прийдешні Різдвяно-Новорічні свята зігріває душу та піднімає настрій.
Перед святами варто подбати про яскраві та смачні напої, які не лише задовольнять спрагу, а й здивують гостей, рідних та друзів, перетворивши застілля в справжнє феєричне шоу.
Почнемо з класичного глінтвейну, додавши до рецепту особливий штрих. Класика має свої правила:
- Червоне вино (750 мл);
- Мед (3 ст. л.);
- Ром (100 мл);
- Апельсин (1 шт.);
- Прянощі: гвоздика (4 шт.), кориця (2 пал.), тертий імбир (1 ст. л.).
Процес приготування простий: апельсинові часточки, прянощі та вино доводяться до кипіння, додається мед і ром, потім настоюється. Отримуємо ароматний глінтвейн, який можна подавати гостям.
Якщо рому немає, можна завітати до інтернет-магазину Branbar, де знайдете все необхідне для напоїв. Їх продукція відрізняється природністю та високою якістю.
Тепер переходимо до коктейлів. Кокосовий коктейль – це справжнє зимове диво:
- Кокосові вершки (пів склянки);
- Ананасовий сік (склянка);
- Лікер Brandbar Curacao (пів склянки);
- Горілка (пів літра);
- Крижані кубики;
- Кокосова стружка для прикрашання.
Змішуємо і збиваємо вершки, сік, горілку та лікер, прикрашаємо стружкою. Отримуємо ефектний коктейль, який підніме настрій на будь-якому святковому застіллі.
Далі – коктейль “Новорічний”:
- Текіла (30 мл);
- Шампанське (100 мл);
- Лікер Brandbar Curacao;
- Лайм (сік 30 мл);
- М’ята (гілочка);
- Лимон (1 часточка).
Змішуємо і збиваємо інгредієнти, додаємо шампанське, прикрашаємо лимоном та м’ятою.
“Мигдалеве Різдво” – це елегантний напій:
- Мигдалеве молоко (1 л);
- Бурбон (200 мл);
- Фініки (8 шт.);
- Гвоздика, кориця, імбир (по 1 ч. л.);
- Лимон (для соку та прикраси).
Змішуємо молоко, фініки, спеції, додаємо бурбон, доводимо до кипіння, охолоджуємо і розливаємо по бокалах.
І на завершення – холодний пунш:
- Чорний чай (1 ст. л.);
- Журавлиний сік (1 склянка);
- Ягоди журавлини (1 склянка);
- Ром (1 склянка);
- Лимон (2 шт.);
- Гвоздика, кориця.
Суміш чаю, соків та спецій доводимо до кипіння, додаємо ром, охолоджуємо і подаємо з кубиками льоду, ягодами та лимоном.
Нехай ваші свята будуть яскрави.