Сиропи до кави та коктейлів: правила вибору

Шляхетна кава і прохолодні коктейлі – це вибір літа, сонячних і спекотних днів, бадьорих й ніжних ранків. Різнобарвність напоїв залежить від їх смаків, які своєю чергою, створюються за допомогою сиропів. Ці солодкі концентровані безалкогольні добавки від TheCoffeeShop, представлені в широкому асортименті. Тому кожен любитель ароматної кави або освіжаючих коктейлів обов’язково знайде для себе саме свій улюблений смак.

Як же ж робити вибір серед такої різноманітності? Це питання не перестає бути актуальним. Тому спробуємо розібратися разом.

Коктейльні сиропи

Сиропи підходять для всіх без виключення видів коктейлів: алкогольних, безалкогольних, враховуючи молочні, які так припадають до душі не лише дорослим, а й малечі. Збалансований смак алкогольного коктейлю забезпечується завдяки поєднанню трьох компонентів – солодкого, кислого та саме алкоголю. Найвідоміші та найпопулярніші коктейлі – Мохіто, Роуз Лі, Текіла Санрайз, Голуба Лагуна, Глінтвейн, Домінікана та інші, всі вони потребують додавання якогось сиропу для підкреслення смаку. Кількість солодкої рідини у кожного своя, вона зазначена в рецепті.

Основу колекцій сиропів барменів зазвичай складають:

  • Мохіто;
  • М’ята;
  • Блю Кюрасао;
  • Шоколад;
  • Кокос;
  • Ваніль;
  • Піна колада;
  • Ірландський крем;
  • Мигдаль;
  • Амаретто;
  • Вершковий лікер та інші.

Отже такий набір є обов’язковим для будь-якої вечірці, де буде працювати бар, а чарівник-бармен являти гостям справжні дива.

Дитячи свята не обходяться без безалкогольних міксів та молочних пінних напоїв. Враховуючи смаки малечі (солодкі ягоди, горіхи, смачні цукерки) варто подбати про такі сиропи, як: Манго, Малина, Полуниця, Лісовий горіх, Диня, апельсин, Жувальна гумка, Банан, Ананас, Солодка карамель, інші.

Кавові сиропи

Різновидів кави сьогодні існує теж вельми широкий спектр. Взагалі цей напій вже кілька десятків років продовжує лідирувати на ринку споживачів всього світу. Для нього не існує державних кордонів, націй. Каву люблять всі й всюди. Її п’ють з молоком, шоколадом, сіллю, лимоном, різними прянощами. Але сиропи є головною смаковою добавкою. Бо саме вони здатні розкрити багату ароматно-смакову гамму цього міцного напою, що бадьорить та заряджає енергією.

Які ж сиропи найкраще пасують до кави? Тут все залежить від особистих смаків споживача. Щоб вибрати, варто ознайомитися з особливостями кожного виду.

  • Ваніль – він додає каві легкості, м’якості.
  • Карамель підійде любителям солодких вершкових смаків.
  • Мигдаль – в ньому відчуваються тонка гірчинка, яка додає каві особливої вишуканості.
  • Вишня – це класичний фруктовий смак, відмінно підкреслює кавову міцність, та ще й додає глибокого бордового відтінку.
  • Кокос – його секрет криється у властивостях пом’якшувати гіркоту і гостроту. Тому кокосовий сироп відмінно пасує саме еспресо.
  • Імбир – додає напою легкої терпкості, рівномірної солодкості, витонченої гостроти.
  • Айріш крем – класична добавка до кави, яка пом’якшує її гіркоту, додає ніжності смаку, приємності аромату.
  • Клен – ідеально пасує еспресо, лате, капучино, бо створює справжню гармонію між всіма відтінками смаків й ароматів.

Звісно, що це далеко не повний перелік усіх сиропів, які можна додавати до кави. Гренадін, Бейліс, Шоколад, Полуниця, Журавлина, інші – всі вони представлені в інтернет магазині TheCoffeshop, допоможуть підкреслити унікальний смак улюбленого напою, створити атмосферу затишку й душевного тепла в ранковий час, підняти настрій й підбадьорити любого, хто засумував.

Гармонійний баланс

Скільки треба додати сиропу в одне горнятко кави, щоб не порушити красоту звучання смакового акорду? Вирішити це питання допоможуть поради досвідчених бариста. Зазвичай рекомендується дотримуватися пропорції 5 мл на 50 мл, де перше значення то сироп, а друге – готовий напій. А якщо ви вирішили створити кавовий мікс, тоді для додавання сиропу треба враховувати загальний обсяг готової порції.

Ось наприклад рецептурні рекомендації додавання сиропів у різні види кави:

  • 50 мл еспресо достатньо 5 мл;
  • На 100 мл або 180 мл американо додайте 10 мл сиропу;
  • Склянка (250 мл) капучино потребує не менш 15 мл солодкої добавки;
  • Бокал (до 340 мл) лате – 20 мл;
  • До прохолодних або гарячих кавових міксів можна додавати до 30 мл сиропу.

Щодо цукру, зазвичай він вже не потрібен. Саме смачної добавки буває достатньо для підкреслення смаку і повної насолоди під час кавування.

Звісно, що всі ці поради – то не строгі правила і закони. Якщо вам захотілося чогось екстравагантного й незвичного, несподіваного та дивного – не бійтеся експериментувати зі смаками. Колекція сиропів, на сайті, відкриває майже безмежні можливості для цього. Творіть, змішуйте, додавайте нових кольорів до улюблених напоїв, живіть в повну силу, діліться своїми почуттями та щастям з близькими, рідними, друзями.