Топ-сиропи для коктейлів цього літа

Різноманітні сиропи – солодкі, концентровані, в’язкі, з різними смаками, вважаються найкращими додатковими складовими не лише кави, какао, чаю, а й будь-якого коктейлю, враховуючи безалкогольні та молочні. Сучасний вибір не обмежується рецептами. Любителі експериментів з легкістю можуть змішувати різні смаки, створюючи нові чарівні мікси.
На вибір сиропів саме для коктейлів безпосередньо впливають одразу декілька властивостей цих солодких рідин. По-перше, це щільність або густота. Чим вищий цей показник, тим краще сироп буде утримувати шари в багатошаровому коктейлі, відповідно, підвищувати естетику напою.
Натуральність інгредієнтів також важна для смаку та користі міксу. Це друга характеристика, на яку варто звертати увагу, вибираючи сиропи. Продукція виробника Brandbar відрізняється природністю компонентів. Всі види виготовляються за допомогою сучасних технологій, які дозволяють зберігати користь фруктово-ягідної сировини в повному обсязі. Домішки або добавки також мають суто природнє походження. В різні сиропи Brandbar додаються мускатний горіх, кориця, гвоздика, імбир, та інші прянощі.
Відтінок сиропу відіграє роль компонента, який додає красоти вже готовому коктейлю, а також процесу його подачі замовникам. І остання властивість – це згортання під час змішування сиропу з молоком (цей показник важливий для приготування молочних коктейлів).
Літні коктейльні тренди
Щоб визначити топ-сиропи для коктейлів, треба знати яким саме міксам віддають перевагу споживачі в спекотний сезон. Алкогольні чи безалкогольні – то діло особистого смаку кожного. Але мало хто відмовиться від дружніх посиденьок на свіжому повітрі, біля пейзажного водойму з напоєм, який має зберігає в середині себе літній настрій.
До таких цього літа можна віднести:
- Кавуновий ель (сироп Brandbar Watermelon (Кавун)).
- Хьюго (сироп Brandbar Elderflower (Квіти бузини)).
- Український Белліні (два види сиропу Brandbar – Pear (Груша) й Peach (Персик)).
- Пусіфут (сироп Brandbar Grenadine (Гренадін)).
- Заморожена Маргарита (сироп Brandbar Original Lime (Лайм ориджинал)).
Всі ці напої не лише підтримують літній настрій, а освіжають, відкривають змогу в повноті насолодитися моментом, залишити в пам’яті лише приємні спогади про літній відпочинок.
Максимально швидко й просто
Хочеться навчитися самостійно готувати коктейлі для друзів? Це надзвичайно просто. Достатньо лише триматися технологій та кількості кожного інгредієнту, вказаної у рецепті. А далі – можна ставити експерименти, складати екзотичні ароматно-кольорово-смакові «букети» за допомогою поєднання й додавання різних видів сиропів.
- І так, почнемо з Кавунового елю. Збиваємо блендером лимонний сік (100 мл) зі стиглою м’якоттю кавуна (100 мг), додаємо Кавуновий сироп (20 мл), заливаємо масу в бокал, наповнений до середини крижаними кубиками, додаєм імбирного елю (до верху), прикрашаємо коктейль часточками лимону, фігурними шматочками кавуна. Уж повірте, таке диво прийдеться до смаку всім, хто потерпає від спеки.
- Х’юго – модний коктейль, що освіжає й надихає в найспекотніші дні. Його склад доволі простий, як і технологія приготування. Спочатку треба охолодити склянки. Потім налити в них сироп Квіти бузини (15 мл) і содову (20 мл). Додати розім’яті листочки м’яти, засипати дрібними кусочками льоду, додати Просекко або сухого білого вина (125 мл). Прикрасити в кінці часточками лайму. Замість содової можна використовувати газовану мінеральну воду.
- Класичний італійський коктейль Белліні в Україні набув національного колориту, бо наші бармени талановиті, креативні. Вони додали в нього одразу два види сиропу – Груша і Персик (по 10 мл кожного). Перший етап приготування – змішування джину (30 мл) з сиропами у шейкері та наповнення кубиками льоду великої склянки. Після виливання в склянку вмісту шейкера треба по вінця додати Просекко та прикрасити напій свіжими ароматними листочками м’яти.
- Пусіфут, ще один оригінальний та неймовірно смачний мікс. Робиться він за лічені хвилини. В шейкері змішуються соки: журавлиний, апельсиновий (бажано фреш), грейпфрутовий (кожного по 50 мл), сироп Гренадін. Після ретельного збовтування вміст виливається в бокал для вина, де вже викладені крижані кубики. Обов’язково завершальним акордом виступає коктейльна вишенька.
- Заморожена Маргарита – її приготування теж не займе багато часу. Спочатку в ємності вінчиком збиваються: Текіла (350 мл), сік лайма (250 мл), сироп Лайм ориджинал (50 мл), апельсиновий лікер (4 ч. л.), холодна негазована вода (1 склянка). Суміш необхідно поставити в камеру для заморожування на15-20 хв, поки вона дістане рихлого стану. Підготувати бокали: спочатку рівномірно насипати на тарілочку сіль, змочити вінця бокалів й обмокнути їх в сіль. Заморожену суміш розкласти по бокалам, прикрасити невеличкими часточками лайму.
Замість післяслова
Чому купувати сиропи саме в інтернет магазині TheCoffeeShop, запитаєте ви? Давайте повернемось на початок, згадаємо, що натуральність – один з основних факторів, які впливають на смак кінцевого продукту. А вся продукція Brandbar, Coffeesop Amster, Monin відрізняється своєю природністю, екологічністю. Сиропи не вміщують в себе ніяких штучних домішок, таких небезпечних для здоров’я людини. В них не додають навіть цукру. Лише глюкозно-фруктозні суміші та натуральна фруктово-ягідна сировина. Для здоров’я та насолоди кращого продукту не знайти.