Корисні факти про каву
Про корисні властивості кави стали говорити частіше в зв’язку з модою на здоровий спосіб життя:
- Доведений факт про каву з лимоном, яка допомагає спалювати жир, притупляє апетит, заряджає організм енергією.
- Кофеїн підсилює вплив знеболюючих, жарознижуючих препаратів типу парацетамолу, аспірину.
- Більше трьохсот найменувань антиоксидантів, що містяться в чашечці кави, роблять благотворний вплив на організм цілий місяць, здатні боротися з шкідливими речовинами, що провокують діабет, серцево-судинні патології.
- Кавомани на 60% рідше страждають хворобами Паркінсона, Альцгеймера.
- У еспресо без цукру 0 калорій. Додавання шоколаду і вершків збільшує калорійність до 400 ккал.
- Листя кавового дерева чудово підходять для заварки чаю, що містить більше антиоксидантів та менше кофеїну в порівнянні зі звичайним чаєм. Головне, знати в чому зберігати кавові листя, щоб вони не втратили властивості.
- Елементи, що містяться в каві, перешкоджають осіданню бактерій на зубній емалі. Кавомани набагато рідше відвідують стоматологічні кабінети.
- Японці люблять приймати кавові ванни. Місцеві СПА-салони пропонують «сухі ванни» з використанням прогрітих до 60 ℃ зерен.
Тепер найцікавіший факт про каву. У всьому світі його автоматично зараховують до бобових за аналогією з какао-бобами. Насправді це ягода. Правильно говорити «кавові ягоди».