Рослинне молоко до кави – вишуканість та екзотичність смаку
Рослинне молоко – це цікавий альтернативний напій, який виготовляється з різних рослинних джерел. Воно дуже швидко набуває популярності серед тих, хто вибирає правильне харчування та здоровий спосіб життя. Крім того, звичайне коров’яче молоко далеко не для всіх підходить. Його не можуть вживати люди з гострою непереносимістю лактози. І до цієї категорії відноситься більшість населення планети, особливо ті, хто розміняв вже п’ятий десяток. Рослинне ж молоко не має протипоказань, оскільки не містить в собі алергенів, подібних до тих, що є в молоці тваринного походження.
Кава – трендовий напій, який не поступається своїми лідерськими позиціями вже кілька десятиліть. Різновиди кави з молоком продовжують поповнювати список рецептів і розширювати можливості мистецтва кавоваріння та подачі чарівного напою. З появою різних видів рослинного молока кав’ярні отримали можливості задовольняти ще більше смаків та запитів прихильників цього ароматного напою, що бадьорить та незмінно піднімає настрій.
Смакові переваги та користь рослинного молока
Смак кави з рослинним молоком залежить від обраного додаткового компонента. Крім того, від нього буде залежати також консистенція напою, можливість зробити його естетично привабливим. Крім відсутності лактози, кожен вид також має особисті властивості та несе певну користь для організму:
- Соєве молоко вважається найбільш нейтральним за своїми смаковими властивостями. Тому його найчастіше вибирають ті, хто хоче лише пом’якшити кавову міцність, але не перебивати її природній смак. Соєве молоко багате на магній, кальцій, калій та корисні жирні кислоти. Містить фітоестрогени, які сприяють встановленню гормонального балансу. А ще, саме соєве молоко має в собі велику кількість протеїну, що робить його хорошим варіантом для тих, хто прагне збалансованого харчування.
- Любителям горіхів рекомендують вибирати для кави мигдальне молоко. Воно має легкий та ніжний смак, який дозволяє каві залишатися в основі смакового букету, горіховий аромат та ніжну вершкову текстуру. Мигдальне молоко – ідеальний варіант для тих, хто тримається низькокалорійної дієти, бо саме в цьому виді молока – найнижча кількість калорій. Воно багате на вітамін Е, який підтримує молодість шкіри. Мигдальне молоко додає каві легкості, повітряності, зберігаючи при цьому баланс між ароматами та смаками.
- Кокосове молоко – його професійні бариста дуже цінують за кремову вельми ніжну та легку текстуру. Завдяки високому вмісту жиру – дуже швидко збивається та піниться. Це відкриває широкі можливості для створення оригінальних та симпатичних малюнків на поверхні напою. Нейтральний смак такого молока придає каві лише легко, ледь відчутного екзотичного кокосового присмаку. А ще користь коксового молока досягається за рахунок каприлової кислоти яка має противірусний та протизапальний ефект.
- Вівсяне молоко має ніжний, легкий смак, який добре поєднується з кавою, не приглушаючи її аромат. Його пінка ідеально підходить для лате та інших кавових напоїв, що вимагають одночасно ніжного й щільного кремового шару. Вівсяне молоко забезпечує організм клітковиною, кальцієм та вітамінами групи В. Здається, саме вівсяне молоко є одним з найпопулярніших видів, яке вживають з кавою. Технології виготовлення вівсяного молока роблять його конкурентом незбираного коров’ячого молока. При цьому вміст жиру в ньому досягає мінімуму.
Є ще кілька різновидів рослинного молока, яке можна додавати до кави, роблячи унікальні аромо-смакові букети: гречане, рисове, горохове, кунжутне, інші.
Як правильно вибирати рослинне молоко кави?
Перше правило вибору будь-якого продукту харчування – ретельно ознайомитись з його внутрішнім складом, технологіями виготовлення. Рослинне молоко не повинно утримувати хімічні компоненти, штучні барвники, та таке інше. Органічне молоко повинно бути високоякісним та натуральним.
Далі необхідно враховувати особистий смак. Бо різні види рослинного молока мають свої особисті властивості, що можуть впливати на смак кави. Якщо вам подобається нейтральний смак, вівсяне молоко може бути ідеальним вибором. Якщо ж ви любите екзотичні аромати, варто спробувати кокосове молоко з його легким кокосовим присмаком.
Текстура та консистенція також мають вплив на вибір. Якщо ви шукаєте «кремовий» напій, оберіть соєве чи вівсяне молоко. Саме вони мають властивості щільної густоти та гарно збиваються. Кокосове молоко також може додати певну пінку, але вона буде менш густою, більш повітряною.
Колір та кавовий смак – ще один критерій вибору органічного молока. Серед рослинних альтернатив соєве молоко зберігає найбільш природній білий колір, воно підкреслює смак еспресо. Вівсяне ідеально підходить до лате, а кокосовий вид – для кави, приготовленої по азійським рецептам.
Не можна забувати про наявність алергічних ефектів. У деяких людей може бути діагностовано алергія на будь-які соєві продукти. Тому для них соєве молоко – це табу для вживання.
Загалом, не варто боятися експериментувати. Кава – це особистий досвід, і правильний вибір рослинного молока може підняти ваш кавовий ритуал на новий рівень задоволення.
Різні види якісного органічного молока пропонує наш онлайн-магазин «TheCoffeeShop». Вибирайте той, який вам смакує та відповідає особистим запитам і бажанням! А ми гарантуємо швидку обробку замовлення та доставку в будь-який куточок нашої країни.