Види сиропів для кави

Сиропи – безалкогольних напоїв, які не потребують особливому представлення. З ними знайомий кожен буквально з дитячих років. Лимонади, фруктові соки, різні десерти, улюблене освіжаюче морозиво – практично скрізь та всіма кулінарами світу використовуються різні види сиропів.
Якими вони бувають? Відповідь досить проста: найрізноманітнішими. На вітрині нашого онлайн-магазину TheCoffeeShop виставлені найкращі представники колекції виробника AMSTER. Кожен із них стане чудовою допомогою у розширенні смакового спектру алкогольних, безалкогольних коктейлів, кави, чаїв. Будь-який із представників лінійки сиропів AMSTER може стати справжньою родзинкою будь-якого бару чи кав’ярні. А кожна філіжаночка ранкової кави, приготовленої на власній кухні з додаванням такого сиропу, стане надзвичайно приємною, витончено вишуканою й однозначно неповторною.
Смакове захоплення
Кожен вид солодкого тягучого сиропу визначається його головною складовою. У цьому роді можуть виступати ягоди, фрукти, шоколад, горіхи, інші інгредієнти.
На першому місці у більшості любителів ніжного та м’якого кавового смаку стоїть така добавка як ваніль. Сироп «Madagascar Vanilla» відповідає всім вимогам шанувальників цієї неймовірно запашної приправи. Він є справжньою перлиною колекції сиропів. А головний його інгредієнт – ваніль кращого у світі сорту Бурбон – змушує закохатися та відчути у напої все багатство смакового букету.
Сироп «Чорний шоколад», згідно з рейтингами, посідає друге місце у списках смаків, якому найбільш віддають перевагу. Він, звичайно ж, стане родзинкою колекції любителів цього класичного десерту. Інтенсивний, насичений смак шоколадного сиропу досягається за рахунок високого (86%) відсотка вмісту у ньому найкращих сортів какао бобів.
«Pесansalted caramel» – так само як серед цукерок, так і серед сиропів, карамельний смак буквально «наступає на п’яти» шоколадному, згідно з перевагами споживачів. Індіанський горіх Пекан у поєднанні з екстравагантною солоною карамеллю надають загальному смаковому та ароматичному акорду певної екзотичності. Сироп використовується дуже широко в кулінарії. Незвичайний, але дуже приємний смак з його допомогою надають не лише напоям, але тортам, чізкейкам, різного роду випічці, навіть стравам на основі м’яса та риби.
Ягідна феєрія
Вишневі сиропи в лінійці AMSTER представлені двома видами, що відрізняються один від одного сортами ягід. «Cherry Prince Albert» – це благородний, виразний ароматно-смаковий букет, що підходить як доповнення до класичних смаків гарячих напоїв – чаю, кави. І «Maraskinova sherry – almonds» – та сама «вишенька на торті» або «the cherry on top», тобто, «вишенька зверху». Для цього сиропу використовуються сорти спеціальних, так званих, коктейльних сортів вишень родом із Далмації (нинішніх Хорватії та Чорногорії). А доповнює оригінальний смаковий акорд мигдальний присмак, характерний для цих ягід.
Raspberry Maravilla – новинка як у світі природних дарів, так і серед сиропів. Для приготування використовують плоди сучасної ультрамодної ремонтантної малини «Driscoll Maravilla», яка приносить рясний урожай двічі на рік. Ароматна насолода, ледь помітна ягідна кислинка насичують кінцевий продукт приємним, збалансованим смаком.
Завершує ягідну феєрію «Strawberry Elsanta», основою якого є стиглі відбірні плоди елітного однойменного сорту полуниці. Суничний аромат, найніжніша насолода, ледь вловима кислинка, чудова соковитість – відмінні характеристики цих червоних ягідних «коштовностей». Завдяки сучасним технологіям приготування сиропів в результаті отримують чудовий, з глибоким смаком та ароматом топінг для кавових або молочних композицій, різних напоїв.
Горіхове диво
Сюди відносяться сиропи, основу яких складають плоди горіхових дерев – кокос, мигдаль. Ці плоди власне є їстівним насінням-ядрами, багатими як мінералами, так й ефірними маслами. Саме завдяки їм сиропи виходять ароматними, смачними, корисними для здоров’я людини.
«Almond Marzipan» або мигдальний сироп має яскравий, неповторний смак цього легендарного горіха, про користь якого складаються цілі легенди. Карамельний відтінок, густа консистенція, чарівний аромат і смак – результат тривалого виробничого процесу виготовлення. Підходить мигдально-марципановий сироп як для десертів, напоїв, так і для серйозних кулінарних м’ясних або овочевих шедеврів.
«Indonesian coconut» – ще один представник горіхового виду, у смаковому акорді якого чітко чути кокосову тональну ноту. А легкий карамельний відтінок залишає тривалий та найприємніший післясмак.
Безумовно, дана класифікація сиропів є досить умовною та не повною. Оскільки прогрес не стоїть на місці, у світі кулінарних технологій з’являється все більше інновацій, що дозволяють експериментувати та створювати нові смакові, ароматичні букети й чудові ексклюзивні композиції.